Innen küldj levelet Hörcsik Richárdnak: NE szavazza meg a bosszútörvényt!

Tegyünk meg mindent azért, hogy a képviselők megértsék: a jövőnk a tét, nem akarjuk, hogy megszavazzák a bosszútörvényt! A TANÍTANÉK ebben a cikkben elhelyezett üzenetküldő moduljával üzenhetsz a saját képviselődnek, Hörcsik Richárdnak, hogy azt akarod: NE szavazza meg a törvényt.

Ne hagyjuk, hogy elvegyék gyerekeink jövőjét! Ne hagyjuk, hogy a minőségi oktatás csak a tehetősek privilégiuma legyen! Küldjünk innen levelet a képviselőnknek, hogy NE szavazza meg a törvényt!

A törvényjavaslat szerint – egyebek mellett – bármikor áthelyezhetik a pedagógusokat más intézményekbe; aránytalanul növekedhet a pedagógusokkal egy héten belül elvégeztethető munkaidő; szükség esetén akár nyolcvan gyerek is lehet egy tanulócsoportban; a brutális pedagógushiányt óraadókkal és utazó pedagógusokkal pótolják ki; az igazgatók és tankerületek saját hatáskörükben akár a hűséget is díjazhatják a fizetésekben; a miniszternek már indokolnia sem kell, miért nevezett ki valakit igazgatónak; év közben dönthetnek a pedagógus kirúgásáról, de azt csak nyáron mondják meg neki… és még sorolhatnánk. A bosszútörvény elfogadásával felforgatják az oktatást: sok ezer tanár már most jelezte, hogy nem lesz hajlandó az új rendszerben tovább folytatni a munkát!

A levélküldéshez nem kell más tenned, mint

  • töltsd ki az alábbi kérdőívet!
  • az irányítószámod alapján a rendszer automatikusan kidobja neked Hörcsik Richárd nevét, kattints rá.
  • megjelenik az elküldendő levél – kattintásra már küldheted is!

Mindössze ennyi a teendőd, és máris egyike lehetsz a sok tízezer levélírónak!

Arról, hogy a tervezett törvény miért meg szembe a kormány uniós vállalásaival, hogy miért ront drámaian az oktatás helyzetén, olvasd el a Civil Közoktatási Platfrom cikkét, vagy nézd meg az alábbi videót:

A törvénnyel kapcsolatban írt további cikkeink: