7igen

Már csak hétfő estig tudsz szavazni! Most mondd el a véleményed az oktatásról!

Zajlik a hétigenes népszavazás, amit önkéntesek bonyolítanak le szerte az országban. Ne maradj le: te is mondd el a véleményedet!

Péntek délutánig már 55 ezer ember szavazott az oktatásról szóló alternatív népszavazáson, amit azért bonyolítanak le a civilek, mert a Nemzeti Választási Bizottság nem tartotta alkalmasnak a lakosságot, hogy véleményt nyilvánítson az oktatás kérdéseiről. A népszavazás 30-án zárul, ami azt jelenti, hogy

már csak hétfő estig mondhatod el a véleményedet az oktatásról!

Hol szavazhatsz?

Végtelenül egyszerű a népszavazáson részt venni. Szavazhatsz itt, kényelmesen, fotelből, az interneten: ehhez kattints erre a linkre.

Szavazhatsz mobilaplikáción keresztül is, erről ezen a linken találsz további információt.

De a legizgalmasabb, hogy országszerte több, mint 1300 önkéntes várja, hogy személyesen is leadhasd a szavazatodat az alábbi szavazópontokon:

Ha valamiért nem működik a fenti térkép, akkor a szavazópontok címét az ezen a linken elérhető oldalon találod.

A népszavazásról pedig minden információt megtalálsz annak honlapján a https://www.7igen.hu/ oldalon.

A népszavazásról a közmédia egy szóval sem számol be, ezért az Egységes Diákfront tagjai személyesen vitték ki a közmédia Kunigunda utcai székházába. A levélben arra kérték Papp Dánielt – akiről bíróság mondta ki, hogy vele összefüggésben korrekt a „hírhamisító” kifejezés használata –, hogy legyen partner a közmédia a korrekt tájékoztatásban, és számoljanak be a népszavazásról. Miután nem adhatták át levelüket, azt az épület bejáratára ragasztották.

Oszd meg másokkal is a népszavazás hírét!

(Képünk a budapesti Kálvin téri aluljáróban készült, ahová behúzódott a szavazópont az eső elől.)

Pfff. Még mindig nem iratkoztál fel a hírlevélre? Ne már… Itt tedd meg: