Plakátmagány

Újra lecsap a kecskeméti mém: a kollégiumigazgató most a plakátokat tiltatná le

▶︎ Kecskeméten továbbgyűrűzik a mémbotrány: a kollégium elhíresült igazgatója óriásplakátokat szedetne le.
▶︎ A cikk alján te is aláírhatod a Tanítanék petícióját a státusztörvény ellen.

Néhány hete járta be a kép a közösségi médiát: egy kecskeméti intézményigazgató egy – hazánkban politikusi körökben kimondottan népszerű – átadási ünnepélyen, sokadmagával, egy nemzeti színű szalagot tart maga elé – sajnos fordítva, a zöld színnel felfelé. A kép attól lett híres, hogy a fordított szalagot valaki átszerkesztette: a kezdő fotósopművész helyes sorrendet varázsolt a képre. Ebből lett a vihar: egy sor mém készült erről a teljesen szükségtelen képhamisításról.

Az egyik mém a kollégium egyik érettségi előtt álló diákjától származott. A diákot hosszas vegzálás („pedagógiai célú elbeszélgetések” – ahogy a direktor fogalmazott) végül összepakoltatták és elküldték a kollégiumból – alig pár héttel az érettségije előtt.

A Tanítanék csapata ekkor látványos akcióba fogott:

hét óriásplakátot bérelt Kecskeméten, amire kinyomtatták a mémet és azt, hogy ezért a képért Kecskeméten egy diákot eltávolítottak a kollégiumából.

A plakátokat kihelyező céget azonban a napokban felkereste a kollégiumigazgató ügyvédje, amiben a plakátok eltávolítását követeli. A Tanítanék ismét kreatív módon ad helyet a kérésnek. Törley Katát kérdeztük a részletekről:

Írd alá a Tanítanék petícióját a státusztörvény ellen!