Távozók

Miért hagyja ott a közoktatást Kenderesi Ildikó?

A közoktatás nem csak a munkája volt. Egy olyan rendszerben szeretett volna dolgozni, ahol minden gyereknek, vagyoni helyzetétől függetlenül, ugyanazt a színvonalat biztosítják. A közoktatás számára egy ideál volt. Most mégis kilép.

A Vátesz egyik motorja Kenderesi Ildikó. A Váci Tankerület Egyesített Szövetsége egy olyan FB-csoport, ahol a pedagógusmozgalmakkal kapcsolatos információkat osztják-viszik a váckörnyékiek.

Ildikóval gyakorlatilag mindenhol találkozhattunk az elmúlt két évben: tüntetéseken, tiltakozóakciókon, egyeztetéseken. A pozitív kisugárzású, elkötelezett tanító még májusban jelentette be, hogy nem marad tovább a közoktatásban.

Döntése máig trauma,

mert Ildikó hisz a közoktatásban, az elvben, hogy mindenkit megillet az esély, amit az biztosít. Vagy biztosítana, ha akár nyomokban is működhetne.

Mint mondja, 42 évesen még elég fiatalnak érezte magát akár egy teljes pályamódosításhoz is – egy alapítványi iskolának köszönhetően azonban marad a szakmában. Ildikóval a tanév utolsó napjaiban beszélgettünk a helyzetről, terveiről és arról, vajon van-e visszaút a közoktatásba.


Szeretnél még többet megtudni az oktatási mozgalmakról? Támogasd a Szabad Vonalzót, hogy még több hírt adhassunk!

A portál fenntartásához, és további minőségi anyagok gyártásához stabil pénzügyi háttérre van szükségünk. Köszönjük, ha Te is hozzájárulsz a munkánkhoz!

Az adományokat a Szabad Vonalzót facilitáló Humán Platform Egyesület gyűjti és kezeli.

Az oldal biztonságos tranzakciót tesz lehetővé.