Gyász

Pintér Sándor irodája előtt akciózott a Tanítanék

Rekviemet játszott a BM előtt teljes hangerővel a Tanítanék a szirénázástól irtózó Pintérnek, majd leadták azokat az üzeneteket, amelyeket novemberben gyűjtöttek a belügyminiszter számára.

(Az alábbiakban zöld háttérrel néhány üzenetet mutatunk azok közül, amelyeket ma Pintér Sándorhoz juttatott el a Tanítanék.)

Egy királyi temetésen is nyugodtan elmenne az a zenei válogatás, amit a Tanítanék játszott december 18-án, a Belügyminisztérium épületével szemben felállított hangszórókból – a hírek szerint a hangzavart annyira nem kedvelő – egyenesen Pintér Sándor belügyminiszternek. A teljes hangerőre felcsavart, válogatott rekviemek elől az irodában megbújó belügyminiszter számára ajándékot is vitt Törley Kata, a Tanítanék egyik alapítója: az egy példányban elkészült 1432 üzenet Pintér Sándornak az oktatás állapotáról című kiadványhoz alapanyagát a Tanítanék pedagógusoktól gyűjtötte.

Kérem, hogy olyan oktatási környezetet teremtsen hazánkban, amilyet a saját unokáinak, dédunokáinak is kíván. A lehetőség az Ön kezében van, ezzel történelmet írhat(/na).

Kérem vissza gyermekeim óvodapedagógusait, tanítóit, tanárait. Kérem vissza a kollégáimat. Kérem vissza az iskolapszichológust.

Persze, Mozart és Verdi klasszikusait dühösebb zenék is „lazították”, így került ide Bartók Allegro barbarója, sőt még egy Wagnert is elkaphatott az, aki megállt a napfényben fürdő, ám fogcsikorgatóan hideg Széchenyi téren ezen a délelőttön.

Követelem, hogy a kormány mindent tegyen meg annak érdekében, hogy csökkentse a tanárhiányt! Emeljék fel a pedagógusok fizetését a diplomás átlagbérre és állítsák vissza a sztrájkjogot!

„Ezek a zenék mind a dühről és a halálról szóló zenék” – magyarázza Törley Kata, aki a ma reggeli zenei kínálatot kialakította a belügyminiszter számára. „Azt gondoljuk, joggal vagyunk dühösek: évek óta küzdünk azért, hogy valami pozitív elmozdulás történjen az oktatás területén – ezt akarjuk ezzel kifejezni.”

Szerettem volna tanár maradni, de nem engedhettük meg magunknak, két tanári fizetésből nem lehet normálisan megélni. A növekvő pedagógus terhelés nem csak a munkám minőségének romlását garantálta, de pszichésen és fizikailag is kikészített.

A Tanítanék novemberben kérte fel a követőit, hogy az oktatással kapcsolatban fogalmazzák meg rövid mondandójukat a belügyminiszterhez. Közel háromezer beérkezett üzenet közül válogatták ki azt az 1432 darabot, amit ma átadtak a Belügyminisztériumban, és amire választ várnak a belügyminisztertől.

Rend helyett emberséget, jövőbelátó oktatáspolitikát, kompetencia alapú oktatást!”

Ha kíváncsi vagy, milyen üzeneteket juttatott el a Tanítanék Pintér Sándornak, itt találod a válogatást:

Ha nem érünk el, nem kapod meg a híreinket. Ezért iratkozz fel a hírlevelünkre, itt: