Európa

„Minden magyar gyerek megérdemli!” – az Európai Parlamentbe tart Törley Kata és a Tanítanék

Európában is harcolna a közoktatás megújításáért a Tanítanék – ehhez kérik a támogatásunkat: Törley Kata, a Mozgalom egyik alapítója elindul az európai parlamenti választáson.

„Európa egyszerre jelenti számomra, hogy új tér, új lehetőség nyílik az ügyünk kihangosítására, és azt is, hogy olyan területeken lehet ott változást elérni, amelyek közvetlenül kapcsolódnak a magyar közoktatás kérdéséhez” – ezt Törley Kata, a Tanítanék Mozgalom egyik alapítója mondja el videójában.

Az európai uniós intézmények képesek cselekvésre kényszeríteni a magyar államot – ezt az elmúlt hónapokban egyre inkább szembetűnő tényt egyre több területen tapasztalhatjuk. Talán ezért is döntött úgy a Tanítanék Mozgalom, hogy a közoktatásért vívott harcban most ők is meg kívánnak jelenni az európai színtéren, itt is folytatni kívánják a küzdelmet – méghozzá úgy, hogy

Törley Katát európai parlamenti képviselői helyre jelölik.

Ehhez a segítséget a Magyar Kétfarkú Kutyapárt adta meg: listájuk első két helyén két civil osztozik: Le Marietta, a járókelő.hu alapítója, részvételiségi aktivista és Törley Kata, a Tanítanék egyik arca.

Törley régóta harcol a közoktatás megújulásáért: 23 évig dolgozott tanárként, amikor kirúgták a Kölcsey Gimnáziumból, mert – ahogy fogalmaz –

kimondta az igazságot arról, hogy nem jól mennek a dolgok a magyar közoktatásban.

Emiatt veszítette el az állását – ezzel viszont „nem tudták megfélemlíteni”. Törley Kata a videóban elmondja, hogy emiatt a kirúgás miatt van ott, ahol most, és ezért vágnak bele a Tanítanékkal ebbe az új európai projektbe.

Törley Kata most arra kér mindenkit, hogy csatlakozzanak a kampányához – amit erre a linkre kattintva lehet megtenni, egyelőre azzal, hogy feliratozunk a jelölti hírlevelére.

Milyen területeken szeretne változást elérni Törley Kata?

Három fő területet jelölt meg, amiért európai mandátuma segítségével dolgozni kíván majd: a gyerekekért, a szülőkért és a pedagógusokért.

Törley szerint „minden magyar európai állampolgár gyerek” megérdemli a lehető legjobb minőségű oktatást. Olyan oktatásban kellene részesülniük, mint minden gyerek Észtországtól Portugáliáig.

„Miért kapnának kevesebbet Magyarországon a gyerekek?”

– kérdezi.

Ahhoz, hogy ez egyáltalán lehetséges legyen, elengedhetetlen, hogy a pedagógusok megbecsültségben és nyugodtan tudjanak dolgozni.

„Mert jó tanár nélkül nem lesz jó oktatása a gyerekeinknek”

– mondja Törley.

A Tanítanék és a Kétfarkú Kutyapárt európai parlamenti képviselőjeként a szülők érdekében is szeretne dolgozni.

Szeretné azokat a szülőket és nagyszülőket képviselni, akik joggal aggódnak amiatt, hogy mi lesz saját gyerekeik, unokáik iskoláztatásával.

Szeretné megszólítani azokat a jövendőbeli szülőket is, akik attól tartanak, hogy nem lesz elegendő anyagi és egyéb erőforrásuk, hogy a megfelelő oktatást biztosítsák gyermekeiknek.

Ez a kérdés kiemelt fontosságú egy olyan országban, ahol a minőségi – sőt néha bármilyen – oktatás egyre inkább csak pénzzel váltható meg.

„Legyen a magyar ingyenes oktatás valóban ingyenes” –

– mondja Törley Kata, aki a videó végén utal arra, hogy milyen gigantikus terheket jelenthet ma egy családnak a gyermek oktatása.

Hogy mekkora terhet jelent az állami oktatás? A kérdést mi is felmértük és feldolgoztuk, itt a Vonalzón! Olvasd el te is a részleteket:

Te még nem iratkoztál fel?! Lehetetlen elérni téged a közösségi médiában. Ha nem iratkozol fel a hírlevelünkre, lemaradsz: