Hősök

„Szörnyállam”: óriási tömeg az influenszertüntetésen

A szervezők ötvenezresre tették a résztvevők számát – február 16-án legalább ennyien jöttek el meghallgatni a youtubereket, akik a botrányos bicskei pedofilügy és elnöki kegyelem miatt hívtak össze nagygyűlést „A szörnyek most köztünk járnak” címmel. Az eseményen készült videónkban arról kérdeztük a tüntetőket, hogy miért vannak itt, és mi a véleményük arról, ami az ügyben most történik.

Már az Andrássy út is teljesen megtelt emberekkel, akik a Köröndtől már nem nagyon tudtak a Hősök tere irányába lejutni – a hangosítás azonban nem birkózott meg ekkora távolsággal. Az eredetileg Baukó Attila Azahriah, Fancsikai Eszter (Nemekarokbeleszólni), Osváth Zsolt (Zshow Time), Pottyondy Edina, Szabó Márton (Jólvanezígy) és Tapasztó Orsi (Nemakarokbeleszólni) által meghirdetett esemény érdekessége, hogy tényleg rég látott tömeget mozgatott meg: talán 2022. október 23-án láthattunk hasonló méretű tömegrendezvényt utoljára.

A gyermekvédelem brutális állapota, az áldozatvédelem helyzete olyan témák, amelyek láthatólag jobboldali szavazókat is megmozgattak: mi is több emberrel beszéltünk, akik egyébként Fidesz-szavazók, de szerintük a kormány nem kezelte jól a problémát, pedig ez egy olyan ügy, ami mellett mindenkinek fel kellene sorakoznia, így a kormánynak is.

A szervezők több kezdeményezést is bejelentettek a téren. Arra kérnek mindenkit, hogy kövessék be a Bántottak instagram-oldalt. A szervezők emellett gyűjtést indítottak egy valamikori bántalmazott, jelenleg hajléktalan fiatal lakásgondjainak megoldására az Utcáról Lakásba Egyesülettel közösen. Itt még aznap összegyűlt 25 millió forint – de továbbra is várják az adományokat az egyesület honlapján.

Ha az esemény részletes beszámolójára vagy kíváncsi, ajánljuk a Mérce vagy a Telex tudósítását.

Te még nem iratkoztál fel?! Lehetetlen elérni téged a közösségi médiában. Ha nem iratkozol fel a hírlevelünkre, lemaradsz: