Kampány

Miskolcon indította Törley Kata európai parlamenti kampányát a Tanítanék

Miskolcról indult, és hódította meg az országot a Tanítanék mozgalma, most szintén Miskolcról – Törley Katával a kormánynál – Európába indul a Mozgalom. Zászlót bontott a Tanítanék európai parlamenti kampánya.

Szimbolikus helyszínen, Miskolcon indította el Törley Kata európai parlamenti kampányát a Tanítanék, hiszen innen indult maga a mozgalom is: 2016-ban – Pilz Olivér kezdeményezésére – a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumból indult el az a nyílt levél, amelynek köszönhetően később országossá vált ez a mozgalom, és amihez – mások mellett – Törley Kata is csatlakozott. 

„Azért mentünk Miskolcra, és azért tervezünk még több városba is eljutni a következő hónapokban, hogy megismerjük és megértsük a helyi problémákat” – mondja Törley Kata, aki szerint a Tanítanék szelleme is azt követeli meg, hogy a helyi civilekkel erős személyes kapcsolatot ápoljanak országszerte. „Azért választottuk ezt az utat, hogy közvetlenül juthassanak el az európai fórumokhoz azok a tapasztalatok és aggályok, amelyeket mindennapi életünk során tapasztalunk.”

A Tanítanék délelőtt a város szívében, a Centrumban pultozott helyi partnereikkel és szövetségeseikkel, este pedig fórumot tartottak. Pilz Olivér elmondta, hogy az ilyen események teremtenek lehetőséget a közvetlen kapcsolatfelvételre és segítik a Tanítanékot abban, hogy képviselni tudják majd érdekeiket az Európai Parlamentben.

Az üzenőfüzet egy új kezdeményezés a Tanítanéktól. Azok, akik beleírnak az üzenőfüzetbe, osztályzattal értékelhetik az oktatás, az egészségügy helyzetét, és a megélhetéssel kapcsolatos körülményeiket. „Az üzenőfüzet eszköz arra, hogy kifejezhessük tapasztalatainkat – és egyrészt így üzenhessünk a döntéshozóknak” – és persze segítség abban, hogy Törley Kata hatékonyabban hangosíthasa ki a helyi problémákat az európai színtéren is.

A Tanítanék Mozgalom és Törley Kata folytatja a városlátogatásokat, és számos vidéki helyszínen tervez hasonló programokat. Az állampolgári részvétel kulcsfontosságú a demokratikus folyamatokban – a Tanítanék és Törley Kata kampánya ezért is tartja kiemelten fontosnak ezeket a fórumokat, látogatásokat.

A Tanítanék aktivistái kérik, hogy ha te is szeretnél csatlakozni a Törley Kata által vezetett kampányhoz és hozzájárulni a változáshoz, kattints ide!  

A fotókat Kubik Bence készítette.

Te még nem iratkoztál fel a szavon.hu hírlevelére?! Lehetetlen elérni téged a közösségi médiában. Ha nem iratkozol fel, sajnos biztos lemaradsz: