Krízis

Elég az üres beszédből: legyen végre szó a gyerekek érdekeiről!

Egy nagy sárga matrica, gyermekbántalmazás esetén is hívható, krízisközponti telefonszámmal. Ezzel ragasztotta át Törley Kata és a Tanítanék a kormányzati propagandaplakátot – egyben arra kérik a követőiket, hogy csatlakozzanak ehhez az országos kampányhoz.

Míg február vége óta érthető és jogos a felháborodás a kegyelmi botránnyal kapcsolatban, a közéletben még most is nagy a zaj, igazából nem arról van szó, amiről beszélni kellene.

Néhány kivételtől eltekintve – a Hősök terén lezajlott hatalmas megmozdulás, az OKA által szervezett szakértői egyeztetés –

a közélet nem a lényegről szól

– mondta Törley Katalin a Tanítanék és a Kétfarkú Kutyapárt európai parlamenti képviselőjelöltje.

„Nincsenek valódi válaszok a problémákra. Alaptörvényt módosítgatni, törvényeket írni, melegellenes propagandát folytatni nem segítség. Ahogy nem segítség egymást pedofilozni sem”

– mondta Törley a két szervezet közös akcióján, ahol Juhász Veronikával, a kutyapárt 12. kerületi képviselőjével közösen átragasztottak egy brüsszelező kormányplakátot.

A Tanítanék és a kutyák szerint a hatalom már megint terel, ahelyett, hogy meghallaná végre a szakemberek és az érintettek hangját arról, hogy mi kell a megelőzéshez.

„A bántalmazás minden formájának a megelőzése lenne a legfontosabb feladat”

– ugyanakkor a gyermekvédelem rendszere még a közoktatásnál is rosszabb állapotban van, így az intézményrendszer az abban dolgozók önkizsákmányolása és önfeláldozó munkája ellenére is működésképtelen.

Nem megoldás, hogy az ügy kapcsán csak propaganda és egymás sárral dobálása a politikai oldalról – ezért gondolták úgy Törleyék, hogy tükröt tartanak nekik: nézzenek szembe magukkal, és forduljanak végre a lényegi cselekvés felé.

Arra is fel kívánták hívni a figyelmet, hogy

minden magyar állampolgár képes tenni valamit a gyerekekért

– ezért ragasztották ki a kormányzati propagandaposzterre az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat telefonszámát a tükör fölé:

HA GYEREKET BÁNTANAK, HÍVD: +36 80 20 55 20.

A nagy, sárga matricából a Tanítanék sokat legyártatott: hívják azokat, akik szerint fontos cél, hogy minél többen tisztában legyenek a gyermekbántalmazás esetén hívható krízistelefonszámmal. Arra kérik őket, hogy vegyenek részt ebben az akcióban, ragasszák ők is ki lakóhelyükön ezt a telefonszámot.

Ha te is szeretnél ilyen matricát, és szeretnél te is részt venni ebben az akcióban, jelentkezz az erre a linkre kattintva megnyíló oldalon, és a Tanítanék munkatársai eljuttatják neked a matricákat, amelyeket kiragaszthatsz a lakóhelyed környékén.

Te még nem iratkoztál fel?! Lehetetlen elérni téged a közösségi médiában. Ha nem iratkozol fel a hírlevelünkre, lemaradsz: