Bánt

Szájer József szelleme berúgta az ajtót Varga Juditnál

Varga Juditot bántalmazta a férje – ezt az a Varga Judit állítja, aki egy olyan időszakban volt igazságügyi miniszter, amikor szisztematikusan és kormányzatilag számolták fel a bántalmazásból kivezető menekülőutakat.

Súlyos dolgok a hangfelvételen. Egy férfi és egy nő beszélget – kompromittáló kijelentések hangzanak el a nőre és kollégáira, a kormány tagjaira nézve. Amit mondanak, joggal kavarja fel az indulatokat: miért is „húznak ki” dolgokat az ügyészségi anyagokból? Mit jelent az, hogy Polt nem ura a szervezetének?

Ez ugyanakkor csak az ügy egyik dimenziója.

A másik dimenzió a hang, amin a két szereplő megszólal. Ahogy beszélnek. A nő, akinek a férfi a szavába vágva, őt félbeszakítva faggatózik. A kétség: fél ez a nő? Tényleg tart ettől a férfitól? Miért ilyen bizonytalan?

Létezik az, hogy a magyar kormány legsikeresebb női tagját bántalmazta a férje?

Azt, hogy valóban történt-e bántalmazás, csak a bíróság döntheti el. Magyar Péternek alapvető érdeke, hogy tisztázza magát ez alól a vád alól. Ahogy a magyar közéletnek is érdeke, hogy nehogy egy vak komondor mutasson utat a hazai ellenzéknek. Is.

Ahogy Varga Judit erről posztjában ír, az megrázó. „Alea iacta est”. A kocka el van vetve.

Varga egy abúzus, egy bántalmazás történetéből mutat meg valamennyit – kétségtelenül – drámai posztjában.

„Sajnos a kapcsolati erőszak, akár lelki, akár testi áldozata nincs mindig abban a helyzetben, hogy rendőrt hívjon” – igen, ezzel kapcsolatban Vargának igaza van: erről sokat győzködték őt magát is. Mégis elutasította a kormány a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló isztambuli egyezményt. Ami helyett Varga Judit Facebook-videóban ajánlott valamit, amiről ma már tudjuk, hogy csak porhintés volt. Varga Judit nem támogatta, és nem védte meg a párkapcsolati, családi erőszak áldozatait védő szervezeteket. Az iskolai bántalmazás ellen harcoló civileket. Sőt a munkájukat ellehetetlenítették.

Varga Judit ott volt akkor is, amikor az intézményi erőszak ellen harcoló civileket a kormány kitiltotta az intézményekből

– utat engedve a bullyingnak. Én magam is több olyan esetről tudok, amikor az iskolaigazgató Varga Juditék jogszabályai, intézkedései miatt inkább nem kezelte az egy-egy osztályközösségben, csoportban elharapódzó erőszakot, csak nehogy baja legyen neki belőle.

Mert az intézményi, párkapcsolati, családi erőszak ellen harcolni Vargáék szerint balos dolog. Mert Soros propagandája. Mert át akarják operáltatni a gyerekeket. Mert azok, akik szexuális felvilágosítást tartanak, akik meg akarják akadályozni a nem kívánt gyermekterhességet, akik a szexuális abúzus megakadályozása érdekében vinnének programokat az intézményekbe, csakis ezt akarhatják, ártani akarnak – ezért ezeket a szervezeteket Vargáék kitiltották onnan. Mert hogy guruló dollárok.

Irgalmatlanul sokan hagynak már fel azzal, hogy megkíséreljék elmagyarázni: nem, semmi közük ehhez az őrülethez, nem fognak átoperáltatást hirdetni a gyerekek között.

Lehetetlen elmagyarázni, milyen kevés pénzből, mennyi áldozattal végzik az erőszak ellen küzdő szervezetek a munkájukat, csendben, összeszorított foggal. Nélkülözve. És közben egyszerűen lehetetlen lemosni a sok hazugságot, amit azokra a szervezetekre önt a kormány és csatlósmédiája, akik segíthetnének.

Akik segíthetnének Varga Juditnak is, ha párkapcsolati erőszak áldozata lenne.

Ezt írja:

„A bántalmazó kapcsolatok bonyolult lefutási görbéjéről sok balos nőjogi szervezettel egyeztettem miniszter koromban, sok mindent tudnék a saját életemből is elmesélni. Milyen érdekes, hogy most, hogy egy általuk gyűlölt fideszes miniszterről derül ki, hogy áldozat volt, hirtelen szelektívvé válik az empátiájuk. Hallgatásuk üvölt…de erről is majd a szakmának beszélnék később.”

Miért? Mit várt tőlük? Honnan tudhatja bárki is, mi az, amit itt látunk? Hiszen most is őt „gyűlölő” „balos nőjogi szervezetekről” beszél. Most is kommunikációs panelekben gondolkodik. Amikor segítséget kellene kérnie.

És legyünk korrektek: a bántalmazott Varga Juditnak segítséget kellene kapnia.

Csak hát – éppen miatta és munkássága miatt – gyerekek, nők, felnőttek tízezrei nem kaphatnak most segítséget.

Hiszen mitől lesz baloldali egy szervezet, ami segélyvonalat működtet bántalmazott nőknek? Vagy ami iskolai közösségeket segít abban, hogy ne legyenek súlyos bántalmazásos esetek egy osztályban?

Honnan lehet tudni, hogy őszinte, amit leír? Honnan tudhatnák ezek a szervezetek, akiket érzéketlenséggel vádol, hogy nem csak eljátsza ezt az egészet? Vagy hogy nem Orbán Viktor bábozza ezt nekünk, akiről köztudott, hogy szívesen fordítja egymás ellen embereit?

Én egyébként elhiszem. Elhiszem Varga Juditnak, amit ír. Azt gondolom, hogy a posztja, amiben leírja, ami vele történt, őszinte.

Nem tudom megítélni a bántalmazás fokát, hogy az kimeríti-e a bűncselekmény fogalmát.

De azt meg tudom ítélni, hogy Varga Judit előző Facebook posztjait többségükben nem ő írta. Vagy hogy azok egy kommunikációs gépezet részeiként jöttek létre, kommunikációs stábbal egyeztetve írta meg őket.

És azt is látom, hogy Varga Judit elhiszi ezt a maszlagot a baloldali/sorosista/dollárpárti összeesküvésről – egy olyan kormány volt tagjaként, aki évekig vészhelyzeti kormányzással irányította az országot, aki egy kvázi vészhelyzeti jogalkotási jogkörben alakítja a jogszabályainkat, az alkotmányunkat immár tizennegyedik éve. Akinek ezek szerint igazságügy-miniszterként sem tűnt fel az az óriási hatalom, ami a kezükben összpontosult.

És aki ezt az olcsó propagandista maszlagot annyira magáévá teszi, hogy az a saját bántalmazásáról szóló posztjába is beleszűrődik.

Ez rettenetes, drámai.

Kedves Judit.

Ez az ön eresze.

Borzasztó, elfogadhatatlan, egyben igazságtalan, hogy ha ön valóban ilyen súlyos körülmények között szenvedett évekig. Ha önt valóban bántalmazta férje, az új ellenzéki erő vezetőjének jelentkező Magyar Péter.

De ön instrumentális volt abban, hogy ma Magyarországon a kelleténél nagyságrendekkel több gyermek retteg, hogy a kelleténél nagyságrendekkel több nő fél az otthonában.

Míg Szájer József, meleg magyar állampolgár a saját iPadjén fogalmazta meg a meleg közösségeket hátrányos helyzetbe taszító alaptörvényi rendelkezéseket, majd bukott le valamivel, amivel kapcsolatban csakis a saját kormánya és főnöke, régi harcostársa miatt kellett bujkálnia, addig az ön esete még szívbe markolóbb. Önt – állítása szerint – bántalmazták, félelemben tartották. És ez alatt

nem tett keresztbe egy szalmaszálat sem, hogy bántalmazott nőtársai előtt ne szűnjenek meg menekülési utak

– csakis a saját kormánya és főnöke, régi harcostársai által kitalált, őszintétlen, hamis kommunikációs paneleket szajkózta.

Ne csodálkozzon, ha nem hiszik el önnek, ami önnel történt. Nem azért nem hiszik, mert balosok. Nem azért, mert gyurcsány. Vagy mert komcsik. Nem azért, mert érzéketlenek.

Az emberek torkig vannak azzal, hogy egy hazugságot kell igazságként elfogadniuk.

A volt férjének, az ön állítólagos valamikori bántalmazójának azért hisznek, azért bíznak benne, mert azt remélik tőle, véget érhet ez az őrület. Az őrület, ahol el kell fogadnunk, hogy azok, akik Önnek segíthetnének, amikor elmenekül agresszív férje elől, „hitszegők”, „akik kiírták magukat a történelemből”. Hogy azok, akik megölelhetnék, akik biztonságot adhatnának most önnek, azok lennének, akik „hitszegő módon hátba támadták a hazájukat”.

Ezen az ereszen ön most leereszkedett. Most pont úgy nem hisz Önnek senki, ahogyan Szájernek sem hitt.

Az Önök világában nem tudhatjuk, mi az igazság.

HA TÉGED BÁNTALMAZNAK, VAGY A KÖRNYEZETEDBEN VALAKIT:

▶︎ Ha menekülnöd kell otthonról, ha bántalmazásról van tudomásod, a nap minden órájában hívhatod az OKIT – Országos Kríziskezelő vonalát a 06-80-20-55-20-as telefonszámon.
▶︎ Nyugodtan böngészheted a NANE (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) erre a linkre kattintva honlapját, a bántalmazód nem tudhatja meg, ha a lap felső sarkában a Tűnés gombra kattintasz, azonnal eltűnik az oldal és a tartalma, és az előzményekben sem lesz megtalálható. Őket ezen a számon éred el, amennyiben bármilyen bántalmazás áldozata vagy (legyen az fizikai, szóbeli, lelki, szexuális vagy gazdasági): 06 80 505 101.

▶︎ Hívd a Kék Vonalat, ingyenesen, akárhonnan, ha gyermek van veszélyben a 116-111-es telefonszámon.
▶︎ További számokat és éehetőségeket kínál az UNICEF lapja, amit erre a linkre kattintva érsz el.

Kapcsolódó anyagunk:

Egy nagy sárga matrica, gyermekbántalmazás esetén is hívható, krízisközponti telefonszámmal. Ezzel ragasztotta át Törley Kata és a Tanítanék a kormányzati propagandaplakátot – egyben arra kérik a követőiket, hogy csatlakozzanak ehhez az országos kampányhoz.

Te még nem iratkoztál fel?! Lehetetlen elérni téged a közösségi médiában. Ha nem iratkozol fel a hírlevelünkre, lemaradsz: