Mennyi

Nem mindenkinek jár a húszezer forintos yachttábor

Épp futó felmérésünk kapcsán sok üzenetet kapunk: a felmérésen belül több helyen is le lehet írni a tapasztalatokat, de kapunk sok üzenetet, kommentet is. Ezekből kiderül, hogy vannak szerencsésebbek, és vannak pechesebbek is táborügyben.

Egy elit egyházi intézményben a gyerekek

egy húszezresért mehetnek ötnapos, ottalvós táborba, ahol vitorlázni tanulnak.

Mindezt napi háromszori étkezéssel, szállással együtt oldják meg a diákoknak. Ezzel szemben egy tankerületi intézmény közelében szervezett napközis tábor, ahol nincs napi háromszori étkezés, és ahol négy órakor legkésőbb el kell vinni a gyerekeket, ötvenezer forintba kerül.

Van, aki akár négy-öt táborba is befizeti a gyereket – és vannak, akiknek már nem sikerül kigazdálkodniuk a nyári táborozás költségeit. Van, ahol az önkormányzat beleszáll a szállás és az étkezés díjába, önkormányzati ingatlant ad hozzá, csak a programokért és utazásért fizet a szülő. Arról is beszámoltak sokan, hogy a tavalyi árakhoz képest sokat drágultak a nyári táborok. Sokan írnak arról, hogy a munkaidejükhöz képest nagyon korán kell elhozniuk a gyerekeket a nap végén, nehezen érnek vissza.

Te mennyiből hozod ki a gyereked nyári táborát? Mi a véleményed a nyári lehetőségekről? Mondd el az alábbi felmérésben!

A felmérés kitöltéséhez görgetni is kell – ezt a jobb oldalon található gördítősáv segítségével teheted meg. A felmérés teljesen anonim, nem gyűjtünk email-címeket. A kérdőív legvégén csak akkor add meg az elérhetőségedet, ha esetleg van kedved és mondanivalód, tapasztalatod ahhoz, hogy nyilatkozz egy olyan cikkben, ami a nyári táborokról szól. Ezeket az email-címeket csak erre használjuk majd.

Azt szeretnénk, ha a megadott adatok segítségével egy aránylag megbízható képet kapnánk a helyzetről. Ezért kérünk, te is terjeszd ezt a kérdőívet!

Nem jutunk el hozzád – mert nincsenek millióink a FB-posztokra. Ezért iratkozz fel a hírlevelünkre, most, itt: