Szerző: szavon.hu

Mennyi

Nem mindenkinek jár a húszezer forintos yachttábor

Épp futó felmérésünk kapcsán sok üzenetet kapunk: a felmérésen belül több helyen is le lehet írni a tapasztalatokat, de kapunk sok üzenetet, kommentet is. Ezekből kiderül, hogy vannak szerencsésebbek, és vannak pechesebbek is táborügyben.

Sorakozó

Neked mennyibe kerül a nyári táboroztatás?

Sokan beszélnek róla, hogy menyire elszabadultak az árak – és ez a nyárra is komoly hatással van. Az, hogy hol van a gyerek a nyári szünidőben, ha épp nincs egy nagymama, nagypapa a közelben, egyáltalán nem mindegy: még annak a gyereknek sem jó otthon, bezárva töltenie a szünidőt, aki tökéletesen jól elboldogul önmagában, amíg szülei dolgoznak.

Megint egy évvel öregebb lettél, s bölcsebb is talán

Egyéves a Vonalzó

Egy éve indult a szavon.hu, azaz a Szabad Vonalzó, a Tanítanék Mozgalom médiaprojektje.

Tanulni

Kell-e egyáltalán tanterv?

A Nemzeti Alaptanterv körül – nem túlzás – több mint egy évtizede áll a bál. A politika, ami gyakran tekint az iskolákra valamiféle ideológiai eszközként, egyre határozottabb tartalmi irányokat vár el az iskolától. De kell-e egyáltalán tanterv?

Új NAT

Érettségi tippek a Tanítanéktól

Az idei érettségi kicsit az átlagosnál is több izgalmat tartogat a tizenkettedikesek számára. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy idén először az új, egészen szürreális alapokon álló Nemzeti Alaptanterv (NAT) alapján zajlik majd az érettségi – ami nem kevés változással jár.

Következő oldal »