Sün, nem sün

Rosszabbul is végződhetett volna a tömegoszlatás a Lendvay utcában

▶︎ Az alábbi videóban a május 19-én lezajlott tömegoszlatás egyes jeleneteit elemezzük.
▶︎ A cikk alján te is aláírhatod a Tanítanék petícióját a státusztörvény ellen.

A május 19-én a Lendvay utcai Fidesz-székház előtt komoly tömegjelenetek alakultak ki. A rendőrség előbb gyakorlóöltözetben, majd testpáncélban sorakozott fel az „engedély nélküli” politikai rendezvényen megjelentek – köztük rengeteg középiskolai diák – előtt, sorfalat vonva a vonulók elé. A szűk utcában egy idő után tülekedés alakult ki, amelynek eredményeképpen sokan földre kerültek, ruhadarabok, cipők vesztek el, sokan percekig nem tudtak felállni a rájuk nehezedő tömegtől.

A tüntetés utáni tömegoszlatásról készült felvételeinket visszanézve több egészen meghökkentő jelenetet is találtunk – ezeknek ugyan részesei voltunk, de csak a monopodra szerelt és magasra emelt kameránk szemszögéből készült felvételek alapján gondolkoztunk el azon, hogy

bizonyos események talán sokkal rosszabbul is végződhettek volna.

Szerencsénkre, Magyarországon él a téma egyik legavatottabb kutatója, akinek másokkal közös munkája alapozta meg például a mekkai zarándoklat komplex, biztonságos útvonalának megtervezését, ami jórészt teljesen megszűntette a zarándoklat alatt kialakuló, halálos kimenetelű tömegeseményeket. Dr. Vicsek Tamás fizikust, egyetemi tanárt kérdeztük.

▶︎ Ahogy a jobb oktatásért folytatott küzdelem, úgy ezek az oldalak is pénzbe kerülnek. Támogasd ezen a linken a Tanítanék erőfeszítéseit, hogy még sok ilyen cikket írhassunk a jövőben.