Szerző: Balogh Dénes

Aki nem lép

Tényleg katonákkal töltik fel az iskolák tantestületeit?

„Egy teljesen laikus szülőnek is nyilvánvaló, hogy nem a katona a megfelelő ember egy iskolában” – mondja a Szülői Hang alapítója a bizarr törvénymódosításról, amely szerint 55 év feletti hivatásos katonákat vezényelhetnek ki az oktatási intézményekbe.

Sorakozó!

Mentális gyertyaállás: a mindennapos testneveléstől az elméleti testnevelésig

A kormány megállapítja, hogy romlik az ifjúság fittségi állapota, majd hoz egy olyan döntést, amitől csak a romlás várható. Majd amikor megállapítja, hogy tovább romlik a helyzet, egy újabb döntéssel rontja tovább. Meddig lehet ezt még így csinálni? Cikkünkből megtudhatod, milyen nehéz kitartani a mentális gyertyát, és az is, hogy hogy alakult ki a mindennapos testnevelés rendszere!

Mentális

Ezt ismerd meg gyermeked mentális egészsége érdekében!

Kevés fontosabb dolog van annál, mint hogy képesek legyünk felismerni, vagy akár meg is előzni gyerekünk súlyosabb mentális problémáit. Az UNICEF Magyarország szülők és pedagógusok számára fejlesztett ingyenes tananyagaiból létfontosságú tudást szerezhetünk meg.

Európai

Törley és Pilz: Folytatjuk!

Hosszú éjszakán és még hosszabb heteken, hónapokon van túl a Tanítanék csapata. A Kétfarkú Kutyapárttal közösen indított európai parlamenti kampány a végére ért, lezajlott a választás: a Kutyapárt és a Tanítanék közös listája nem nyert mandátumot. Míg a kutyák joggal büszkék számos várakozáson felüli eredményükre, az Európai Parlamentet most nem sikerült bevenniük.

Egy a tábor

Az Erzsébet-táboroztatás a pedagógusoknak az ingyenmunka kategóriája

Eljött a nyár, itt a pedagógusok ingyenmunka-szezonja: évek óta fizetik gyakorlatilag krumplival az állami feladatokat ellátó, de az egyháznak barátságból átadott Erzsébet-táborok a táboroztató pedagógusokat. Már ha fizetik. Arról, hogy mi a helyzet a táboroztatással, Totyik Tamással, a Pedagógusok Szakszervezete elnökével beszélgettünk.

Következő oldal »